21 Mrt 2015 – Op zoek naar de Zwooi / Looking for the Blork :-)

Zwarte Ooievaar / Black Stork

Op weg naar de Dutch Birding dag in Lunteren, ben ik op zoek gegaan naar de Zwarte Ooievaar en Ruigpootbuizerd bij Schiphol. Na lang wachten de Zwarte Ooievaar gevonden, maar helaas niet de op gehoopte Ruigpootbuizerd. Daarna het Landje van Geijsel bezocht bij Amstelveen, voor de eerste Zomertaling van dit jaar en ….. toen was het al te laat om nog naar Lunteren te gaan. Dan maar op zoek naar de Cetti’s Zanger bij Diemer Vijfhoek en daar had ik weer geluk. Al met al een enerverend dagje met hoogtepunten en missers.

On my way to the Dutch Birding day at Lunteren, I started looking for the Black Stork and the Rough-legged Buzzard near Schiphol Airport. After a long while I found the Black Stork, but unfortunately not the Buzzard. Thereafter on the move to Landje van Geijsel, near Amstelveen, to watch the first Garganey of this year and ….. then it was too late to go to Lunteren. I decided to go for the Cetti’s Warbler near Diemer Vijfhoek, and also there I was lucky. Conclusion a day with highlights, but also dipps

Leave a reply