22 Feb 2015 – Tussen de Rotjes / In between Brent Geese

Rotgans / Dark-bellied Brent Goose

Wogmeer – Wognum – Den Oever – Stroe – Wogmeer:
Allereerst naar “Love is in the air” gekeken bij het paartje Steenuilen in Ursem, via de Kerkepolder in Wognum, waar de Smienten zoals altijd meewerkten, naar een albino Fuut in de haven van Den Oever.
Daarna op zoek naar de Witbuik- en Zwarte Rotgans nabij Den Oever.
De groep van ca. 800-1000 Rotganzen was snel gevonden, de Zwarte Rotgans ook, maar toen vloog de groep op naar het Wad. Uiteraard direct de ‘achtervolging’ in gezet en daar ca. 1.5 uur ‘tussen’ de Rotjes gestaan. Van het brabbelgeluid van deze ganzen geniet ik altijd. De Witbuikrotgans hier ook snel gevonden en daarna met een voldaan gevoel met 400 foto’s huiswaarts gereden.
Voor enkele van deze foto’s zie fotogalerij “2015 Vogels/Birds“.

Wogmeer – Wognum – Den Oever – Stroe – Wogmeer:
Stops at the Little Owl “Love is in the air” spot in Ursem, the Eurasian Wigeons in Wognum and an albino Great Crested Grebe in the harbour of Den Oever. My main aim for today was to go to the 3 species of Brent Geese near Stroe. All three species were seen in a group of 800-1000 geeze, but what made me really happy was the brabbling sound of the Geese. After 1.5 hours together with the Geese I went home, satisfied with 400 pictures.
Some of these can be viewed in “2015 Vogels/Birds“.

Leave a reply