21 Feb 2015 – Op zoek naar een zeldzaam zwemmend Amerikaantje / Looking for a rare swimming Yank

Amerikaanse Oeverloper / Spotted Sandpiper

Vandaag op zoek geweest naar de Kleine Topper die deze week bij Medemblik was ontdekt. Helaas na 2 bezoekjes vandaag de vogel niet kunnen vinden. Gelukkig maakte het andere zeldzame Amerikaantje (de Amerikaanse Oeverloper), die hier nu al een maand rondhangt, het deels goed. De vogel kwam rustig aanvliegen en ging op ca. 6 meter van me fourageren en daar wordt ik blij van 🙂 Voor meer foto’s zie fotogalerij “2015 Vogels/Birds“.

Today trying to find the Lesser Scaup which was seen earlier this week. Unfortunately after two attempts this bird was not found. Luckily the other rare Yank (the Spotted Sandpiper), which resides here now for a month, flew by and decided to have it’s lunch about 6 meters in front of me, and this makes me happy. More pictures can be viewed in “2015 Vogels/Birds“.

Leave a reply